Treatment in progress...
Close notification

Did you know that ?

SIDE has worked with its suppliers to make our parcels environmentally friendly.
No more plastics !
The tape that keep our parcels tightly shut and the wedging material that immobilizes books within the cartons are now made of fully recyclable and biodegradable materials.

Display notification

Histoire de l'industrie sucrière en Guadeloupe aux XIX° et XX° siècles

Schnakenbourg Christian
Publication date 01/03/2007
EAN: 9782296027374
Availability Available from publisher
Le tiers de siècle qui suit l'Abolition constitue le tournant majeur de l'histoire des Antilles: on passe de l'esclavage au salariat. L'impossibilité de maintenir de force les affranchis sur les habitations incitera les planteurs à se tourner vers l'... See full description
Attribute nameAttribute value
Common books attribute
PublisherL'HARMATTAN
Page Count161
Languagefr
AuthorSchnakenbourg Christian
FormatPaperback / softback
Product typeBook
Publication date01/03/2007
Weight294 g
Dimensions (thickness x width x height)0.90 x 16.00 x 24.00 cm
La transition post-esclavagiste 1848-1883 - Tome 2
Le tiers de siècle qui suit l'Abolition constitue le tournant majeur de l'histoire des Antilles: on passe de l'esclavage au salariat. L'impossibilité de maintenir de force les affranchis sur les habitations incitera les planteurs à se tourner vers l'immigration. De 1854 à1889, près de 50000 immigrants, dont 43000 Indiens, sont introduits en Guadeloupe. Ils jouent un rôle majeur dans la croissance de la productions sucrière.